Forum rules
Please always provide all needed information to identify your problems. Screenshots and detailed descriptions makes it easier for us to help

Image
xxlutz7
Neuling
Posts: 6
Joined: Fri 5. Aug 2022, 07:10

messed up power data (Polar::Stryd)

I've got a new watch Polar Pacer (former: Polar Vantage M) and connected again to my Stryd-Powermeter. Unfortunatelly since I've synch my running sessions with runalyze especially the power-data is messed up. Even if I manually add *.fit-file from stryd powercenter there ist no re-calculation or correction.

Please check sample-data for k14-15 from the screenshots below:
1) Runalzye says 413 watts in average
Leistung_3.PNG
Leistung_3.PNG (46.14 KiB) Viewed 1732 times
2) Stryd says 317 watts in average
Leistung_2.PNG
Leistung_2.PNG (111.41 KiB) Viewed 1732 times
3) Polar Flo says 319 watts in average
Leistung_1.PNG
Leistung_1.PNG (753.84 KiB) Viewed 1732 times


Any idea where that difference on runalyze is coming from?


For further investigation I've also added session-files:
1) Polar: Veit_Joseph_2022-11-13_10-11-05.TCX
2) Stryd: 1668330611-GIR.fit
3) Runalyze: 68494-Activity_2022-11-13_10-11_55419809.tcx
Attachments
68494-Activity_2022-11-13_10-11_55419809.tcx
(3.41 MiB) Downloaded 67 times
Veit_Joseph_2022-11-13_10-11-05.TCX
(1.84 MiB) Downloaded 68 times
User avatar
mipapo
Administrator
Posts: 1576
Joined: Mon 29. Jul 2013, 20:26
Location: Kiel

Re: messed up power data (Polar::Stryd)

Selecting something on the graph can be inaccurate, since the complete raw data series is not available there.
Use the split analyze function: https://runalyze.com/activity/55419809/splits-info
The given activity says that there is the original and calculated power series. So the one which you see is the "calculated" from our side. When removing the "calulcated" series (what I've done just now for that activity) - everything looks fine.


Based on the sport settings in your Runalyze account the power calculation is set to "if empty".
Based on the information you are doing it the import in that way:
- Auto Import from Polar (without power data) - as the sport setting is set to "if empty" there will be our "power series".
- Then merge Stryd file
- Still our calculated power series is getting shown, as it's the "calculated" one

In this case you should now set the Power caluclation for future imports to "never" https://runalyze.com/settings/sport/407219/edit
Otherwise you have to remove the Calculated power series from the activity after each merge.
###Become a Runalyze supporter###
- Nutzerhilfe/User help -

Run Happy!,
Michael
P.S. Ich antworte gerne kurz und knackig ;)
Image
xxlutz7
Neuling
Posts: 6
Joined: Fri 5. Aug 2022, 07:10

Re: messed up power data (Polar::Stryd)

@mipapo: Thx for your imediate feedback. As always: appreciated that.

To be honest I'de never been to the 'sport settings'-menu before, so thx for highlighting that. I've followed your advice and changed calculation to "never".

Still two more questions:
1) how can I "remove the calculated power series from an activity"? In order to overwrite with proper data from stryd-fit-file
2) how can it be that power data of polar file is empty? As shown in my 1st screenshot from above there is power data shown in polar flow
User avatar
mipapo
Administrator
Posts: 1576
Joined: Mon 29. Jul 2013, 20:26
Location: Kiel

Re: messed up power data (Polar::Stryd)

1.) Edit activity - scroll down "Remove data series". Choose "Power (calculated)".

2.) Good question. That's what we get from Polar: Not sure if Stryd merges at a later point data back to Polar (don't think so). Would be a question to ask Polar.
###Become a Runalyze supporter###
- Nutzerhilfe/User help -

Run Happy!,
Michael
P.S. Ich antworte gerne kurz und knackig ;)
Image
xxlutz7
Neuling
Posts: 6
Joined: Fri 5. Aug 2022, 07:10

Re: messed up power data (Polar::Stryd)

Thx, again @mipapo

1) check
2) already announced at Polar

Return to “RUNALYZE.com”