Forum rules
Please always provide the activity file and other needed information: https://help.runalyze.com/latest/support.html

We spend our leisure time to make RUNALYZE as good as possible and we still have tons of great ideas, but time is scarce and after a hard training we first need some fruits or a smoothie. You can support the development of RUNALYZE with every financial contribution — We highly appreciate every grant.
https://blog.runalyze.com/donate/
bikergam
Neuling
Posts: 2
Joined: Wed 24. Jul 2019, 02:58

FitnessSyncer imported activity 'duration' and 'elapsed time' are always the same

Wed 24. Jul 2019, 03:45

An activity auto synced by FitnessSyncer from Strava loads a 'duration' value in Runalyze that is always the same as 'elapsed time'.
In Strava the activity shows different values of 'duration' and 'elapsed time'. The same happens in FitnessSyncer, showing the same values as Strava. Once the activity is synced shows equal values in Runalyze.

A manual export of the activity from Strava by creating a .gpx file and importing it in Runalyze shows the correct values for each field. The same happens if a .gpx file is created from FitnessSyncer and manually uploaded to Runalyze, correct values for each field are shown.

Attach: .gpx from each platform and image with data. Activity created on July 22nd.

Can you help with this? Thanks
Attachments
Strava 3x10_85p.gpx
(984.69 KiB) Downloaded 47 times
0 x

User avatar
laufhannes
Core developer
Posts: 766
Joined: Mon 29. Jul 2013, 20:59

Re: FitnessSyncer imported activity 'duration' and 'elapsed time' are always the same

Wed 24. Jul 2019, 08:58

You need to set a check at the following option:
General Settings -> Activity form -> Detect pauses
I'm not quite sure why pauses are detected for one of those ways only. I guess the automatic sync sends a tcx file where pause handling is different to the one for gpx files.

Please set the above check and wait for what's happening for the upcoming automatic syncs.
0 x
User help -- short questions via Twitter, Facebook

bikergam
Neuling
Posts: 2
Joined: Wed 24. Jul 2019, 02:58

Re: FitnessSyncer imported activity 'duration' and 'elapsed time' are always the same

Thu 25. Jul 2019, 18:17

Thanks for your comments.
After checking "Detect pauses" the behavior is the same. Auto sync of tcx file gives the same values for 'duration' and 'elapsed time'.
Nevertheless, the manual import of the tcx file (created from FitnessSyncer) will then upload the correct values in Runalyze.
0 x

Return to “Importer / File problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests