Forum rules
Please always provide all needed information to identify your problems. Screenshots and detailed descriptions makes it easier for us to help
johnm01
Neuling
Posts: 5
Joined: Tue 30. Apr 2019, 16:05

automatically add shoe to new run

Is it possible to add a shoe to a run or do I need to edit the event and manually add the shoe? I have added my shoes to my equipment but I don't see where to add a shoe as my default.
User avatar
mipapo
Administrator
Posts: 1285
Joined: Mon 29. Jul 2013, 20:26
Location: Kiel
Contact: Website Facebook Twitter

Re: automatically add shoe to new run

There is no default option yet, but it's a ticket. but we don't have a timeline for it
###Become a Runalyze supporter###
- Nutzerhilfe/User help -

Run Happy!,
Michael
P.S. Ich antworte gerne kurz und knackig ;)
Image
johnm01
Neuling
Posts: 5
Joined: Tue 30. Apr 2019, 16:05

Re: automatically add shoe to new run

Thanks.
mizu
Neuling
Posts: 1
Joined: Tue 2. Jun 2020, 22:57

Re: automatically add shoe to new run

Hi Michael,

While searching for this option I've found this thread. The question is: do you plan the implement the default equipment assignment at import time?
Little inconvenient to edit my activities each time after import. Thanks.
User avatar
mipapo
Administrator
Posts: 1285
Joined: Mon 29. Jul 2013, 20:26
Location: Kiel
Contact: Website Facebook Twitter

Re: automatically add shoe to new run

do you plan the implement the default equipment assignment at import time?
Yes
Little inconvenient to edit my activities each time after import. Thanks.
Normally you should run alternately with different shoes to avoid injuries and increase the life span. But I also know it from myself - in the end I wear the same ones too often.
###Become a Runalyze supporter###
- Nutzerhilfe/User help -

Run Happy!,
Michael
P.S. Ich antworte gerne kurz und knackig ;)
Image
jbergj
Runalyzer
Posts: 22
Joined: Sat 20. Jan 2018, 17:51

Re: automatically add shoe to new run

mipapo wrote: Sat 8. Jun 2019, 09:47 There is no default option yet, but it's a ticket. but we don't have a timeline for it
Hi mipapo, if you do implement this, may I suggest allowing the option, to not setting a default shoe, I know for sure I would get a lot of false positives for my default shoe (at least that is what happened on my strava default shoe :lol: )
Recording data with fenix6 & HRM TRI & RunScribe v3
User avatar
mipapo
Administrator
Posts: 1285
Joined: Mon 29. Jul 2013, 20:26
Location: Kiel
Contact: Website Facebook Twitter

Re: automatically add shoe to new run

You will never "have" to set a Default equipment. I would not use this feature myself ;)
###Become a Runalyze supporter###
- Nutzerhilfe/User help -

Run Happy!,
Michael
P.S. Ich antworte gerne kurz und knackig ;)
Image
galvin
Neuling
Posts: 1
Joined: Fri 30. Oct 2020, 08:14
Contact: Website

Re: automatically add shoe to new run

Hi, you should run alternately with different shoes to avoid injuries and increase the life span!
cookie clicker Clicking Speed Test
User avatar
Pnp
Neuling
Posts: 11
Joined: Thu 5. Nov 2020, 23:23

Re: automatically add shoe to new run

Even if you change your shoes frequently (i do for road and trail) you only have to edit the activity those times you didn't use the default shoes. And since you may not use it if it's available, but you cannot use it if it's unavailable, I guess it's a no brainer to develop the feature. I know it is scheduled for sometime in the future, but just for leaving my opinion on the matter.
randallrlyons
Neuling
Posts: 1
Joined: Tue 1. Dec 2020, 07:42
Contact: Website

Re: automatically add shoe to new run

galvin wrote: Fri 30. Oct 2020, 08:19 Hi, you should run alternately with different shoes to avoid injuries and increase the life span!
I agree, it's a good idea to use shoes alternately.

Return to “Discussion, Feedback & Questions”